ЧАО “Запорожкокс” відвідала делегація болгар Запоріжжя

24 травня 2017 року ПрАТ “Запоріжкокс» відвідала делегація у складі представників міської та обласної суспільства болгарської культури, а також громадські працівники і гості міста Запоріжжя.

Захід, приурочений до 87-ї річниці від дня відкриття Вознесенського поховання, відбулося на території заводу «Запоріжкокс» не випадково. Саме тут, в самому центрі виробничого майданчика, згідно з дослідженням запорозького археолога Володимира Грінченка, розташований круган хана Аспаруха – одного з найбільш шанованих персонажів болгарської історії, засновника першого болгарського царства. За оцінками дослідників ця пам’ятка історії відноситься до періоду VII – VIII ст. і має пряме відношення до святинь болгарського народу.

В ході візиту представники болгарської діаспори відвідали історико-культурний комплекс, відкритий на території підприємства в 2012 році. У числі гостей екскурсії були присутні і родичі археолога Грінченка – дочка Світлана Грінченка і онук Володимир Герасимович. Вони висловили подяку заводу «Запоріжкокс» за співпрацю та підтримку в організації екскурсії.

«У Запоріжжі немає поділу за національною ознакою. Всі ми з великою повагою ставимося до національних діаспор, що проживають на території нашого міста і області. Сьогодні ми разом з представниками болгарської діаспори відзначаємо цю пам’ятну дату, тому що це і наша історія теж », – зазначив Генеральний директор ПрАТ« Запоріжкокс Віталій Литовка.

Останні новини
Меню