Стартує регіональный етап Worldskills Ukraine 2022

Метінвест підтримає Всеукраїнський конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine 2022. Відбірковий етап відбудеться вже у жовтні.

Worldskills Ukraine – це наймасштабніші змагання з робітничих професій, що проводяться для учнів, студентів та молодих працівників. Метінвест традиційно є генеральним партнером конкурсу, підтримуючи розвиток професійної освіти в Україні.

Організаторами WorldSkills Ukraine виступають Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Федерація роботодавців України за підтримки Федерації металургів України і об’єднання «Укрметалургпром»

Конкурс складається із двох етапів – регіонального та всеукраїнського – і триває два роки. Відбір учасників у регіонах пройде у жовтні-листопаді цього року, а фінал на національному рівні – у квітні-травні 2022-го.

Цього року змагання відбудуться за 18 компетенціями, з яких 12 – для учнів закладів професійної освіти і кваліфікованих працівників (18-22 роки) і шість – для школярів. Конкурсні завдання за компетенціями доступні на сайті Worldskills Ukraine.

– Конкурс WorldSkills об’єднує понад 70 країн світу і для нас важливо, щоб Україна була частиною цього масштабного руху. У такий спосіб ми маємо можливість переймати кращі практики популяризації робітничих професій, мотивувати учнів бути кращими в обраній професії. У проведенні конкурсу нас дуже підтримують роботодавці. І це є найкращим аргументом у суперечках про потрібність кваліфікованих кадрів, потребу в них на ринку праці, – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Традиційно Метінвест виступає спонсором профільних компетенцій та підтримує змагання серед токарів, слюсарів, електромонтерів, зварювальників, помічників машиніста тепловоза, машиністів крана, вогнетривників.

Метінвест сприяє популяризації технічних професій і підвищенню стандартів профтехосвіти.

– Метінвест став партнером WorldSkills Ukraine із моменту заснування конкурсу в 2016 році. Це ще одне свідчення того, що ми послідовно займаємося реформою технічної освіти в країні. За 15 років роботи Метінвест спрямував на сферу освіти 180 млн грн. За підтримки Групи в Україні впроваджено 57 професійних і 50 освітніх стандартів. Зрештою ми будуємо перший в Україні гірничо-металургійний університет Метінвест Політехніка. Усе це ми робимо для того, щоб молоді люди знайшли себе в професіях, а українці могли пишатися розвитком технологій у своїй країні, – розповів генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

У цей раз компанія ініціює проведення додаткових проєктів і заходів. Зокрема, вже з вересня на учасників регіональних етапів у Маріуполі, Запоріжжі та Кривому Розі чекають майстер-класи з виконання конкурсних завдань, екскурсії на підприємства та зустрічі з топ-менеджерами Метінвесту. Так молодь отримає можливість більш якісно підготуватися да змагань, а викладачі закладів профтехосвіти – підвищити свою кваліфікацію.

Крім того, за підтримки Метінвесту школярі 8-х та 9-х класів зможуть взяти участь у профорієнтаційній програмі Steel Craft. Це станції, що імітують виробничі завдання для технічних фахівців. Учасникам запропонують пройти квести, які дадуть нагоду спробувати себе в робочій професії. Програма стартує в жовтні.

А ще впродовж листопада-травня в Академії WorldSkills Ukraine експерти WorldSkills International проведуть тренінги для українських фахівців. Обговорюватимуть міжнародні стандарти проведення змагань і оцінки компетенцій учасників.

– За підтримки роботодавців ми проводимо WorldSkills Ukraine з 2016-го року. Для того, щоб систематизувати цей процес, у 2019-му році було прийнято Положення про цей конкурс. З того часу захід проходить раз на два роки – у жовтні-листопаді регіональні етапи, а у квітні-травні національний фінал. Нині ми проводимо змагання за 18 компетенціями, 6 з яких – для школярів. Я бажаю усім учасникам успіхів у виконанні завдань і нехай переможе найкращий, – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Останні новини
Меню