«Запоріжкокс» скорочує споживання енергоресурсів: підсумки за перше півріччя 2021 року

«Запоріжкокс» Групи Метінвест в рамках програми з підвищення енергоефективності виробництва знизив в першому півріччі 2021 р. в порівнянні з минулим періодом споживання енергоресурсів, зі збереженням обсягів виробництва доменного коксу. За 6 місяців 2021 року економічний ефект від впровадження енергозберігаючих заходів склав близько 4,2 млн. грн.

Найбільший економічний ефект у розмірі понад 1,4 млн гривень отримано за рахунок підвищення ефективності використання пару на установці дистиляції бензолу цеху уловлювання, що дозволило заощадити 4300 Гкал теплової енергії і виробити додатково 946 МВт електроенегії.

У цеху смолоперегінного виробництва успішно реалізований проект з установки нової енергоефективної повітродувки для ділянки біохімічної очистки вод. Споживана потужність ділянки знижена майже в 2 рази – з 384 кВт до 198 кВт. Економія за три місяці роботи склала 566 тис. гривень.

Серед енергоефективних заходів, реалізованих «Запоріжкоксом», – установка частотних перетворювачів на лініях грануляції пеку, оновлення парку електродвигунів і насосів в цехах, модернізація виробничого обладнання у вуглепідготовчому цеху. Загальний економічний ефект від даних пропозицій – понад 290 тис. гривень.

Крім того, в рамках роботи системи подачі пропозицій за 6 місяців 2021 року співробітники підприємства подали 283 пропозиції з очікуваним економічним ефектом 2,3 млн гривень в рік.

Відзначимо, зниження енерговитрат досягнуто при збереженні обсягів виробництва – з січня по червень 2021 року на «Запоріжкоксі» вироблено 431,37 тис. тонн доменного коксу.

Останні новини
Меню