«Запоріжкокс» відзначає 86-ту річницю від дня заснування підприємства

15 квітня 1934 року на коксовій батареї №1 був вироблений перший запорізький кокс. Зараз таких батарей на заводі три, щорічно вони виробляють майже 900 тисяч тонн валового коксу.

«Запоріжкокс» – підприємство з повним циклом коксохімічного виробництва: готує вугільну шихту, виробляє коксову продукцію, вловлює хімічні продукти коксування, переробляє кам’яновугільну смолу, постачає «Запоріжсталі» коксовий газ. Крім прибутку таке безвідходне виробництво мінімізує негативний вплив виробництва на екологію.За 2019 рік підприємство виробило 888,9 тис. тонн коксу, що на 5% вище бізнес-плану. Хороших виробничих показників вдалося досягти завдяки оновленню виробничих потужностей. В умовах діючого виробництва реалізована річна програма капітального ремонту коксових батарей №2 і №5-6 з сумою інвестицій в 130 млн гривень.
За рік завод поповнився новим технологічним обладнанням – гасильним вагоном для КБ №2 і дверезйомних машиною для КБ № 5-6. Інвестиції підприємства в оновлення заводу склали більше 70 млн гривень.
У 2019 запущена в експлуатацію нова лінія грануляції електродного пеку, що дозволило збільшити випуск високомаржинальної продукції.
Підприємство успішно реалізує проекти з енергозбереження. Проект з обміну вторинними газами між підприємствами за останні три роки приніс близько 1,4 млрд гривень економічного ефекту. А в листопаді 2019 року «Запоріжкокс» частково перейшов на постачання стисненим повітрям від комбінату «Запоріжсталь». За рахунок цього підприємство додатково буде економити ще близько 3,1 млн гривень в рік.

2019 рік у цифрах:
888,9 тис. тонн – річне виробництво коксу, що на 5% вище бізнес-плану
348,6 млн грн – направлено на модернізацію підприємства
5,9 млн грн – рекордну суму інвестицій на проекти з охорони праці
13,7 млн ​​грн – направлено в розвиток соціальної сфери
35 млн грн – економічний ефект від впровадження енергозберігаючих заходів
На 38,4% – підвищена зарплата співробітників за рік
У 2019 – перемога в програмі «Трудове суперництво»
367,4 млн грн. податків і зборів перерахував до бюджетів різного рівня

Останні новини
Меню