«Запоріжкокс» відзначив 87-у річницю з дня заснування

15 квітня заводу «Запоріжкокс» виповнилося 87 років. На підприємстві органічно поєднуються багаторічні традиції доблесної праці та прогресивні технології виробництва, спадкоємність поколінь і енергія молодості. А за високими виробничими показниками стоять справжні професіонали своєї справи.

За 2020 рік завод виробив більше 853 тисяч тонн доменного коксу для металургів, перевиконавши план на 4%. Високих виробничих показників вдалося досягти завдяки оновленню виробничих потужностей. В умовах діючого виробництва реалізована річна програма капітального ремонту коксових батарей №5-6 з сумою інвестицій в 139 млн гривень.

На початку 2021 року в коксовому цеху підприємства ввели в експлуатацію нове обладнання вартістю понад 40 млн гривень – електровоз, коксогасильний вагон та вуглезагрузочну машину з ваговимірювальним комплексом. Устаткування дозволить безперебійно та ефективно виконувати виробничу програму цеху.

За підсумками 2020 року найбільш ефективним визнаний цех уловлювання під керівництвом Максима Шаповалова. Колектив цеху успішно виконав поставлені завдання з виробництва, скорочення витрат і модернізації потужностей, за що був нагороджений почесною грамотою Метінвесту і сертифікатом на поліпшення робочого побуту.

«В умовах діючого виробництва в минулому році ми реалізували унікальний для України захід – установку високовольтного частотного перетворювача для електропостачання нагнітачів коксового газу машинного залу. Це дозволило знизити річні витрати електроенергії на 1400 тис. КВт і заощадити 90 тис. $ / Рік. Пишаємося цим проектом! », – зазначив начальник цеху уловлювання «Запоріжкоксу» Максим Шаповалов.

Колектив цеху показав найбільш вагомі результати по операційним поліпшенням серед всіх підрозділів підприємства. Реалізація заходів щодо зниження витрат принесла цеху в 2020 році економічний ефект в 16 млн. гривень.

У зв’язку з карантинними заходами, торжество до Дня народження «Запоріжкоксу», проходило в усіченому форматі. Співробітники приймали вітання і нагороди на робочих місцях.

Кращі співробітники Сергій Завгородній, Дмитро Соболь, Володимир Юрченко, Костянтин Жук, Андрій Панасейко, Євген Вударській, Віталій Мітрохін, Олександр Татаренко, Євген Решетило і Світлана Старінцева отримали грамоти Генерального директора і премії. Подяка від підприємства і Компанії Метінвест, а також цінні подарунки отримали трудові династії заводу – династія Плохотнікових із загальним трудовим стажем 223 роки, династія Чорних зі стажем 116 років і династія Потапенко, представники якої працюють на заводі сумарно вже 84 роки.

Колектив заводу привітав генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Третьяков:

«87 років – це поважний вік і дуже важлива дата не тільки для працівників, а для всього Запоріжжя. Адже історія нашого підприємства, його розвиток нерозривно пов’язані з життям нашого міста. Всі ці роки завод розвивався і жив разом з містом, брав участь в його благоустрої та будівництві. Хочу подякувати кожному працівнику підприємства і ветерану за роботу і відданість протягом довгих років, адже всі успіхи і перемоги – це загальний результат роботи команди. У день народження заводу щиро бажаю коксохімікам, ветеранам підприємства і всім запоріжцям міцного здоров’я, щастя, оптимізму, нових успіхів – професійних і особистих, удачі у всіх справах».

Останні новини
Меню