«Запоріжкокс» ввів в експлуатацію нову лінію грануляції пеку

«Запоріжкокс» в рамках стратегії технологічної модернізації Групи Метінвест запустив в роботу нову лінію грануляції електродного пеку «ЛІГРАН №2» в цеху смолоперегінного виробництва. Інвестиції склали 152 млн гривень.

Цех смолоперегінного виробництва «Запоріжкоксу» виробляє сім видів продукції, які користуються попитом на підприємствах України та зарубіжжя. Основний вид продукції цеху – електродний пек (рідкий і гранульований) використовується для виробництва електродних мас, що застосовуються в кольоровій металургії.

Устаткування нової лінії грануляції виробництва компанії Sandvik (Швеція) дозволить «Запоріжкоксу» повністю перейти з виробництва рідкого пеку на гранульований і збільшити його виробництво майже в два рази – до 49 тисяч тонн пеку в рік.

«Важливим фактором розвитку нашого підприємства є клієнтоорієнтованість. Ринок вимагає від нас гнучких рішень. Переорієнтація на виробництво гранульованого електродного пеку дозволить забезпечити металургів якісною сировиною», – зазначив Генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Третьяков.

Нове обладнання оснащено технологією утилізації відхідних парів до 99,5% на установці каталітичного допалювання, що дозволяє практично виключити додаткове навантаження на навколишнє середовище.

Останні новини
Меню