«Запоріжкокс» запустив в роботу нову градірню

«Запоріжкокс» ввів в дослідно-промислову експлуатацію нову міні-градірню для охолоджня технічної води цеху смолоперегінного виробництва. Інвестиції в модернізацію склали 11 млн гривень.

Градирня турецької компанії Dalgakiran продуктивністю понад 500 кубічних метрів на годину призначена для охолодження технічної води, яка використовується в процесі дистиляції смоли для охолодження одержуваних фракцій і у виробництві гранульованого пеку. Нова градирня охолоджує воду до оптимальних температур, що забезпечує стабільний випуск продукції з необхідними якісними характеристиками і продовжує термін служби агрегатів.

Раніше охолодження теплообмінної апаратури і конвеєрних стрічок ліній грануляції смолоперегінного виробництва відбувалося через центральну систему водопостачання. Нова градирня працює в автономному режимі, що дозволяє оперативно регулювати обсяг подачі і температуру води в залежності від виробничих потреб цеху.

Нова градирня має замкнутий цикл – після використання охолодженої води на теплообмінної апаратурі і лініях грануляції пеку вода повторно повертається на градірню для охолодження. Скидання промислових вод, як і на інших водних об’єктах «Запоріжкоксу», повністю виключене.
Нагадаємо, підприємство понад 15 років не здійснює скидання води в зовнішні мережі, за рахунок замкнутого циклу водопостачання виробничих і технологічних процесів.

Особливістю нової градирні є використання в якості основного матеріалу поліпропілену, який знизить ймовірність утворення корозії і органічних речовин, а також стійкий до впливу ультрафіолету. Це дозволить мінімізувати позапланові зупинки обладнання, збільшити міжремонтний період.

Останні новини
Меню