«Запоріжкокс» завершив реконструкцію коксових батарей №5-6

«Запоріжкокс» завершив програму капітального ремонту коксових батарей № 5-6, заплановану на 2019 рік. Інвестиції склали 96 млн гривень. Модернізація батарей дозволить збільшити виробництво коксу і знизити ймовірність неорганізованих викидів в навколишнє середовище.

В рамках програми модернізації в 2019 році на коксових батареях №5-6 виконаний ремонт 26 простінків камер коксування, виконано заміну елементів армування, бронею і анкерних колон на печах. З машинної та коксової сторони батарей проведена перекладка крайніх вертикалів та установка нових дверей на камерах коксування. Також виконано ремонт газової арматури.

«Капітальний ремонт проводився в умовах діючого виробництва, що дозволило утримати випуск коксу на плановому рівні. Тепер завдяки введенню в експлуатацію всіх камер коксування на шостий батареї добове виробництво коксу валового збільшилася до 1822 тонн», – зазначив генеральний директор «Запоріжкоксу» Олександр Третьяков.

Відзначимо, на «Запоріжкоксі» експлуатується три коксових батареї. Виробництво доменного коксу в 2019 році склало 827,5 тисяч тонн. Продуктивність коксових батарей № 5-6 становить 678 тисяч тонн в рік.

Останні новини
Меню