Запорізькі підприємства Метінвесту направили на захист співробітників від COVID-19 понад 55 млн гривень

Безпека і збереження здоров’я співробітників є абсолютним пріоритетом компанії Метінвест. На її підприємствах у Запоріжжі — «Запоріжсталь», «Запоріжкокс», «Запоріжвогнетрив» і ЗЛМЗ — неухильно дотримуються карантинних та профілактичних заходів для протидії поширенню COVID-19. На належне забезпечення профілактики і захисту від COVID-19 направлено понад 55 млн гривень.

Розробку карантинних заходів, контроль за їх виконанням і координацію на підприємствах забезпечують оперативні штаби з боротьби з COVID-19. Продовжено масковий режим, особливий режим прибирання та дезінфекції корпоративного транспорту, офісних і адміністративно-побутових приміщень. Для знезараження приміщень закуплені і встановлені понад 600 рециркуляторів повітря і бактерицидних приладів, підвищена частота чищення спліт-систем і кліматичної техніки.

Реалізовано багаторівневий температурний скринінг: на входах у підприємства встановлено термосканери, кожна робоча зміна в цехах починається з виміру температури тіла у співробітників і фіксації її показників. На підприємствах працюють мобільні бригади, які забезпечують температурний скринінг протягом робочого дня.

Кожен працівник забезпечений засобами індивідуального захисту. З початку пандемії підприємства закупили і передали співробітникам в цілому більше 6 млн медичних масок, 630 тисяч пар рукавичок. Для дезінфекції рук закуплено близько 60 тисяч літрів знезаражувальних засобів.

У разі захворювання на коронавірусну інфекцію співробітники гарантовано отримують компенсацію витрат на медичну діагностику та лікування в рамках чинних програм добровільного медичного страхування.

У рамках державної програми імунізації населення на запорізьких підприємствах Метінвесту створені центри добровільної вакцинації співробітників від COVID-19. Керівництво компанії заохочує відповідальність і залученість працівників у формування колективного імунітету шляхом вакцинації, тому кожен повністю щеплений співробітник отримує додаткові три оплачуваних дні до щорічної відпустки.

З квітня цього року «Запоріжсталь» безоплатно передав понад 900 тонн сертифікованого рідкого медичного кисню лікарням Запорізької та низки інших областей України.

В 2021 році керуюча компанія «Запоріжсталі», Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Останні новини
Меню