Запорізькі підприємства Метінвесту взяли участь у всеукраїнській акції «Мільйон дерев за 24 години»

17 жовтня підприємства Групи Метінвест в Запоріжжі – «Запоріжсталь», «Запоріжкокс», «Запоріжвогнетрив» і Запорізький ливарно-механічний завод – приєдналися до акції «Мільйон дерев за 24 години» в рамках глобального екологічного проєкту «Озеленення України». Працівники підприємств висадили 350 молодих верб і кленів на лінії берегоукріплення в Заводському районі Запоріжжя.

В рамках проєкту з озеленення у всіх районах міста і Запорізькій області було висаджено понад 100 тисяч дерев. У Запоріжжі однією з найбільших локацій озеленення стала берегова лінія в Заводському районі. Тут запорізькі підприємства Метінвесту висадили 350 саджанців верб і кленів. В акції взяло участь 200 співробітників. Захід проходив з дотриманням карантинних заходів.

Всеукраїнська акція «Мільйон дерев за 24 години» відбулася 17 жовтня 2020 року в усіх областях України і кількох країнах світу. Акція пройшла в рамках Меморандуму щодо впровадження загальної екологічної ініціативи з висадки дерев та іншого співробітництва в сфері охорони навколишнього природного середовища між Міністерством охорони навколишнього середовища і природних ресурсів, Державним агентством лісових ресурсів та благодійною організацією «Озеленення України».

Мета проєкту – оновлення екосистеми України в умовах знищення лісів. Як відзначають організатори проекту, за останні 500 років Україна втратила більше двох третин лісів і зараз по лісистістю займає передостаннє місце в Європі. Ліси в нашій країні займають приблизно 9 млн га, тобто 15% території.

Нагадаємо, місяць тому в Запоріжжі з’явилася нова алея лип. В рамках екологічної акції «Врятуємо Дніпро разом» комбінату «Запоріжсталь» було висаджено 200 дерев на березі Дніпра вздовж Набережної магістралі.

Останні новини
Меню