Запорізькі підприємства Метінвесту за 9 місяців 2022 року перерахували до зведеного бюджету України 2,8 млрд гривень

На тлі зниженого виробництва, спричиненого воєнними діями, запорізькі підприємства Метінвесту роблять вагомий внесок у наповнення державного та місцевих бюджетів України. «Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «Запоріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод за 9 місяців 2022 року перерахували до бюджетів усіх рівнів близько 2,8 млрд гривень.

Найбільші відрахування від запорізьких підприємств Метінвесту до державної скарбниці припадають на податки з прибутку, митні платежі, а також сплату єдиного податку та єдиного соціального внеску.

«Попри воєнні дії, підприємства Метінвесту у Запоріжжі працюють та залишаються найбільшими платниками податків в регіоні. Ми зосередили усі свої сили на підтримці держави, залишаючись надійною опорою України. Адже ми усвідомлюємо, що стійкість національної економіки сьогодні – життєво важливий внесок у  перемогу України, її подальшу розбудову та розвиток», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Мироненко.

До місцевих бюджетів запорізькі підприємства Метінвесту – «Запоріжсталь», «Запоріжвогнетрив», «За-поріжкокс» та Запорізький ливарно-механічний завод – за січень-вересень 2022 року сплатили майже 650 млн гривень.

Зазначимо, з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств, Група Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського за 9 місяців 2022 року перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні майже 18 млрд грн податків та зборів.

Останні новини
Меню