«Запоріжкокс» підвищує енергоефективність виробництва

«Запоріжкокс» в рамках програми з підвищення енергоефективності виробництва знизив споживання ключових енергоресурсів – газу, пари та електроенергії зі збереженням обсягів виробництва. У 2018 році економічний ефект від впровадження енергозберігаючих заходів склав близько 41 млн гривень.

Основний економічний ефект в розмірі понад 7 млн ​​гривень отримано за рахунок реалізації проекту по застосуванню схеми шахового відключення вертикалів коксових батарей. Замість підтримки горіння у всіх вертикалях очікує ремонту простінка, вертикаль відключаються в шаховому порядку, що дозволяє економити близько 2 млн куб коксового газу на рік без шкоди для кладки печей і якості роботи коксової батареї в цілому.

У числі енергоефективних заходів, реалізованих «Запоріжкоксом» в 2018 році – встановлення більш економічних спіральних теплообмінників у відділенні дистиляції бензолу, що дозволяють економити більше 5,6 тис Гкал пари; модернізації системи запалювання на газоскидних пристроях для зниження витрат коксового газу. Загальний економічний ефект від даних пропозицій – 17 млн. гривень за рік.

Крім того, в рамках роботи системи подачі пропозицій у 2018 році співробітники підприємства подали більше 40 пропозицій із загальним економічним ефектом 23 млн. гривень.

Зниження енерговитрат досягнуто при збереженні обсягів виробництва – за 2018 рік вироблено 825 тис. тонн доменного коксу.

Останні новини
Меню