Запоріжкокс розширює проект з обміну вторинними газами з «Запоріжсталлю»

«Запоріжкокс» в рамках реалізації енергозберігаючого проекту з обміну вторинними газами з ПАТ «Запоріжсталь» удосконалює технологію розподілу коксового газу шляхом модернізації власного обладнання. Це дозволяє збільшити обсяг поставок коксівного газу на комбінат до 17 млн ​​м³ на рік, завдяки чому «Запоріжсталь» заощадить близько 8 млн м³ природного газу в рік.

«Запоріжкокс» виконав модернізацію регулятора подачі коксового газу котла-утилізатора РК85-1. Це дозволило скоротити обсяг що надходить на котел коксового газу в середньому до 2 тис. М3 на годину з подальшою його передачею для заміщення природного газу на ПАТ «Запоріжсталь». Економічний ефект від обміну додатковим коксівним газом між підприємствами складе близько 22 млн гривень на рік.

«Використання вторинних газів у виробництві – найважливіший енергоефективний проект, який допомагає« Запоріжкоксу »і« Запоріжсталі »раціональніше використовувати паливно-енергетичні ресурси. Ми додатково поліпшили технологію розподілу коксового газу, завдяки чому збільшили поставки коксового газу на обмін. Це позитивно позначиться на собівартості продукції, а отже, підвищить нашу конкурентоспроможність і ефективність », – зазначив Генеральний директор« Запоріжкоксу »Віталій Литовка.

Нагадаємо, «Запоріжкокс» спільно з «Запоріжсталлю» протягом 16 місяців успішно реалізує проект з оптимізації використання вторинних газів. «Запоріжкокс» використовує надлишковий доменний газ комбінату на вироблення власної електроенергії і теплової енергії. У свою чергу «Запоріжсталь» використовує коксовий газ на заміщення природного газу в агломераційному цеху, теплоелектроцентралі і в прокатних цехах.

Останні новини
Меню