«Запоріжкокс» реконструює коксову батарею №5

«Запоріжкокс» відповідно до програми технологічної модернізації виробничого обладнання, проводить капітальний ремонт коксової батареї №5. Ремонт із загальним бюджетом в 73 млн гривень планується виконати до листопада 2018 року.

Основна мета ремонту коксової батареї № 5 – відновлення ресурсу і проектних характеристик обладнання, підвищення надійності роботи і поліпшення якості продукції, що випускається.

В рамках капітального ремонту буде виконана перекладка опалювальних простінків, заміна армирующих пристроїв кладки, ремонт та часткова заміна газовідвідного і газоподводящей обладнання. Вперше перекладка крайніх вертикаль буде проведена з машинної і коксової сторони одночасно, що істотно скоротить ремонтний період.

«В результаті ремонту ми значно продовжимо термін служби агрегату і покращимо стан кладки камер коксування. Це забезпечить рівномірність температурного режиму коксування, стабільність якісних характеристик коксу і зниження негативного впливу на навколишнє середовище. Також проведені роботи дозволять збільшити виробництво коксу і знизити енерговитрати »- зазначив генеральний директор заводу« Запоріжкокс »Віталій Литовка.

Відзначимо, продуктивність коксових батарей № 5-6 – 720 тисяч тонн на рік. Проект з реконструкції коксових батарей №5-6 є одним з основних стратегічних проектів інвестиційної програми заводу «Запоріжкокс». У 2017 році підприємство виконало капітальний ремонт 26 камер коксування коксовий батарей №5-6 із загальним обсягом інвестицій 68,8 млн грн. Проект з реконструкції всіх коксових батарей заводу з загальним бюджетом 250 млн грн планується виконати поетапно в умовах діючого виробництва до 2021 року.

Останні новини
Меню